Bugun...



Çocuğu İçin B737 Kokpiti İnşa Etti


facebook-paylas
Tarih: 30-07-2013 07:41

Çocuğu İçin B737 Kokpiti İnşa Etti


Fransız Laurent Aigon, görenleri hayrete düşüren çabasıyla yılın babası ödülünü fazlasıyla hak etti. Aigon, beş yıllık uğraşı sonucunda çocuğunun odasına gerçeğinden hiçbir farkı olmayan Boeing 737 kokpiti inşa etti.

Çocuğunuzun havacılığa ilgi duymasını ya da gelecekte pilot olmasını hayal ediyorsanız, Fransız Laurent Aigon gibi binlerce saatinizi vererek gerçek bir Boeing 737 kokpiti inşa etmeyi düşünebilirsiniz.
Görenleri hayrete düşüren kokpit, o kadar başarılı ki, Bordeaux-Merignac Havaalanı Hava Aracı Enstitüsü 40 yaşındaki Aigon’dan çalışması hakkında ders vermesini istedi. Birçok havayolu şirketi de eğitim amaçlı simülasyon oluşturması için Aigon’la temasa geçti.
PİLOT OLAMADI AMA KOKPİTİ VARGizmodo sitesinin haberine göre, Lacanau kentinde yaşayan Aigon,her zaman uçaklara ilgi duydu. Çocukluğu Merignac havaalanından 200 metre mesafedeki evinde geçen Aigon, uçakları izleyerek büyüdü ve 12 yaşından itibaren uçuş simalasyonlarına ilgi duymaya başladı.
Tembel bir öğrenci olması nedeniyle pilot olamayan Aigon, beş yıl önce kendisi gibi havacılık tutkunu olan Jean-Paul Dupuy ile bir araya gelerek benzeri olmayan bir çalışmaya başladı.
Beş yıl boyunca binlerce saat ve Euro harcayarak kokpiti inşa eden Aigon, gerekli olan tüm bağlantıları yapmak ve devreleri kurmak için büyük bir çaba gösterdi. Zamanla Boeing 737 simülasyonunda uzmanlaşan Aigon, çocuğunun yatak odasına sığdırdığı gerçek boyutlu simülatörle havacılık sektöründe kendisine bir gelecek oluşturmayı başardı.










airporthaber.com







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI