Bugun...



Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı Açıldı


facebook-paylas
Tarih: 19-01-2014 23:48

Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı Açıldı


Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı Açıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, köprülü kavşağın açılış töreninde "vosvos" adı verilen nostaljik otomobille tur attı.
Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı`nın açılış törenine katılan Işık, burada yaptığı konuşmada, ulaşım ve trafiğin dünyanın hemen her yerinde sorun olduğunu, gelişmekte olan ülkelerde buna hava kirliğinin de eklendiğini söyledi.
Her şehrin yapısına uygun çözümler üretmeye çalıştığını anlatan Işık, "Şehirler göç almaya devam ettikçe, nüfus arttıkça ve gelir düzeyi yükseldikçe bu sorunu çözmek de zorlaşıyor. Hele hele toplu ulaşım kültürünün zayıf olduğu ülkelerde hangi çözümü üretirseniz üretin, belli süre sonra yetersiz kalıyor. Bu açıdan yerel yönetimlerin bu noktada gösterdiği gayretler olağanüstü önemli" diye konuştu.
Kocaeli`de ulaşım alanındaki çalışmalara değinen Işık, sorunların 10 yıl öncesine göre çok daha hızlı çözüldüğünü, kavşağın 6,5 ayda bitirildiğini, bunun belediyelerin gücünü de gösterdiğini vurguladı.
Yatırımlara devam edeceklerini, vatandaşların bundan şüphe duymamasını istediklerini dile getiren Işık, şöyle konuştu:
"Yeter ki siz Türkiye`nin istikrarını bozmaya çalışanlara, Türkiye`nin ayağına pranga vurup aşağı çekmeye çalışanlara yüz vermeyin. Halkımız Türkiye`ye kurulmak istenen tuzağa, örülmek istenen adeta kumpasa müsaade etmez, bugüne kadar müsaade etmedi. Verdiğiniz desteklere teşekkür ederiz. 2023 yılında cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında çok daha güçlü İzmit, çok daha güçlü Kocaeli, çok daha güçlü Türkiye`yi oluştururuz."
Konuşmasının ardından Volkswagen Kaplumbağa Otomobil Derneği üyelerine ait "vosvos" adı verilen nostaljik otomobilin şoför koltuğuna oturan Işık, kavşaktan geçerek açılışını yaptı.
Törene Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI