Bugun...



İSPARK Akıllı Şehirler Kongresi`nde


facebook-paylas
Tarih: 26-11-2013 00:10

İSPARK Akıllı Şehirler Kongresi`nde


İSPARK Akıllı Şehirler Kongresi`nde

Kadir Has Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği işbirliği ile düzenlenen "Akıllı Şehirler" temalı VII. İstanbul Bilişim Kongresi Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleşti.

Kongreye konuşmacı olarak katılan İSPARK Bilgi Sistemleri Müdürü Ali Güngör, katılımcılara Mobil Belediyecilik ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. İSPARK’ın hayata geçirdiği projeleri sunumunda paylaşan Güngör; İSPARK otoparklarındaki abone kartı uygulaması, kullanıcılara tüm otoparklardaki doluluk oranlarını eş zamanlı olarak gösteren değişken mesajlı levhalar, Türkiye’ de bir ilk olma özelliği taşıyan kısa mesajla park (Sms Park), projesi ve İSPARK’ın uyguladığı diğer mobil uygulamalardan bahsetti.

Bilim ve Teknoloji’de gerçekleşen hızlı değişimin sonucu olarak ortaya çıkan ‘Akıllı Şehirler’ kavramı; Türkiye ve Dünya’dan örnekleriyle şehirlerin yaşanılabilir olması ve akıllı şehre dönüşümü ‘Akıllı Şehirlerde Öğrenilmiş Dersler’ teması ile işlendi.

Kadir Has Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği işbirliği ile düzenlenen kongrede; T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Kurumu, Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile 17 farklı oturumda 50 den fazla konuşmacı yer aldı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI