Bugun...



Samsung`tan Önemli Karar


facebook-paylas
Tarih: 16-12-2013 23:58

Samsung`tan Önemli Karar


Samsung`tan Önemli Karar

Samsung  önemli bir karar alarak Dijital Görüntüleme ve Mobil İletişim iş kollarını birleştirme kararı almış durumda.


Smartphone ve tablet cihaz sektörünün en çok etkilediği alanlardan birisi de kompakt fotoğraf makinesi ve dijital kamera sektörü oldu. Tüm mobil cihazların birer kameraya dönüşmeleri ve çekim kalitelerinin son derece artmasıyla birlikte, kompakt fotoğraf makinesi sektörü de bir anda çöküşe geçti. Şimdi Samsung da önemli bir karar alarak Dijital Görüntüleme ve Mobil İletişim iş kollarını birleştirme kararı almış durumda.

Eastman Kodak firması mühendislerinden Steven Sasson 1975 yılında ilk dijital fotoğraf makinesini icat ettiğinde fotoğrafçılık alanında çok önemli bir dönüşüm başlamıştı. Bu dönüşüm, zaman içerisinde önce fotoğraf filmlerinin ortadan kalkması, sonrasında ise dijital fotoğraf makinesi sektörünün mobil telefonlar nedeniyle pazar payını yitirmesiyle sonuçlandı. Şimdi artık fotoğrafçılıkta 2 ana sektörden bahsediliyor. Birisi daha çok profesyonelleri hedefleyen niş makineler (ki pazar gelirleri çok yüksek seviyelerde değil) diğeri ise smartphone ve tablet cihazlar. Hala tek tük de olsa satılan kompakt dijital fotoğraf makineleri ise hızla yok olmakta. Bu cihazların en önemli üreticilerinden birisi olan Samsung firması da dijital görüntüleme birimini mobil iletişim birimine dahil etme kararı aldı.

Samsung, yaptığı açıklamada kompakt dijital fotoğraf makinesi ve kamera sektörünün öldüğünü kabul etmeyip, 2 iş kolundaki know-how tecribesini birleştirmeye karar verdiklerini söylüyor. Bununla birlikte hibrit bir cihaz olarak nitelenen Galaxy S4 Zoom`un pazarda büyük bir ilgi uyandırmamış olması sebebiyle, analistler Samsung`un dijital görüntüleme konusunda ısrarcı olmayacağı ve kompakt fotoğraf makinesi sektöründen yavaş yavaş çekileceği görüşündeler.
Kaynak: TÜTED







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI