Bugun...



Ford, elektrikli F-150 Lightning üretimine yeniden başlıyor

-Ford Motor, elektrikli F-150 Lightning kamyonetinin üretimine 13 Mart'ta yeniden başlamayı planlıyor.

facebook-paylas
Tarih: 06-03-2023 10:16

Ford, elektrikli F-150 Lightning üretimine  yeniden başlıyor

-Ford Motor, elektrikli F-150 Lightning kamyonetinin üretimine 13 Mart'ta yeniden başlamayı planlıyor.
-Bir ay önce bir akü sorunu araçlardan birinin alev almasına neden oldu.
-Ford, aracın alev almasına neden olan sorunun veya uygulanan çözümün ayrıntılarını açıklamayı reddetti.

 

Ford Motor, elektrikli F-150 Lightning kamyonetinin üretimine 13 Mart'ta yeniden başlamayı planlıyor – bir aydan uzun bir süre sonra, bir akü sorunu araçlardan birinin alev almasına neden oldu.

Otomobil üreticisi Perşembe günü CNBC'ye, üretim zaman çizelgesinin pil tedarikçisi SK On'un üretimi artırmasına ve pil paketlerini kamyonun üretildiği Michigan fabrikasına teslim etmesine izin vereceğini söyledi.

Yangın, araç şarj olurken teslimat öncesi kalite kontrolü sırasında bir bekleme alanında 4 Şubat'ta meydana geldi. Ford, araçların üretimini askıya aldı ve bayilere sevkiyatı durdurdu. Ford, aracın alev almasına neden olan sorunun veya uygulanan çözümün ayrıntılarını açıklamayı reddetti. Şirket daha önce mühendislerin şarj arızasına dair bir kanıt olmadığını belirlediklerini söylemişti.

"Önümüzdeki haftalarda öğrendiklerimizi uygulamaya ve pil hücrelerine kadar yüksek kaliteli pil takımları sunmaya devam ettiğimizden emin olmak için SK On ekibiyle birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ford, CNBC'ye yaptığı açıklamada, REVC üretimi hızlandırırken, mühendislik ve parça güncellemeleri üzerinde çalışırken, halihazırda üretilmiş araçları tutmaya devam edeceğiz" dedi.

Ford geçen hafta SK'nin Gürcistan'daki bir fabrikada yeniden pil hücreleri üretmeye başladığını duyurdu, ancak otomobil üreticisinin F-150 Lightning'in üretildiği Rouge Elektrikli Araç Merkezindeki arıza süresini en az bu haftaya kadar uzatacağını söyledi.

F-150 Lightning, piyasadaki ilk elektrikli kamyonet olması ve Ford için büyük bir lansman olması nedeniyle yatırımcılar tarafından yakından izleniyor. Batarya sorunu, Ford CEO'su Jim Farley tarafından geçen ay yatırımcılara detaylandırılan ve otomobil üreticisinin dördüncü çeyrek kazançlarını felç eden devam eden "uygulama sorunlarına" katkıda bulunuyor.

Ford ilk olarak Mayıs 2021'de piyasaya çıktığında F-150 Lightning için müşteri rezervasyonlarını açtı. Ford, üretimi beklenen taleple uyumlu hale getirmek için süreci geçici olarak kapatmadan önce 200.000'den fazla rezervasyon yapıldı.

Ford'un Perşembe günü erken saatlerde söylediği gibi, birçok rezervasyon sahibi hala araçlarını bekliyor, geçen yıl satışa çıktıklarından bu yana tamamen elektrikli kamyonların 20.000'den azını sattı.




Kaynak: cnbc.com




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TAŞITLAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARA
YUKARI YUKARI