Bugun...



Hava kargo pazarında iyileşme sinyalleri artıyor

Son zamanlarda, Çin'deki üretimin artmasıyla birlikte hava kargo pazarında hafif bir iyileşme olabileceğine dair daha fazla rapor ortaya çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 30-03-2023 09:25

Hava kargo pazarında iyileşme sinyalleri artıyor

Son zamanlarda, Çin'deki üretimin artmasıyla birlikte hava kargo pazarında hafif bir iyileşme olabileceğine dair DAHA FAZLA rapor ortaya çıktı.

Londra merkezli Air Cargo News gazetesinin haberine göre veri sağlayıcı TAC Index, en son haftalık piyasa raporunda, nakliyecilerin fiyatlarını kapsayan genel Baltık Hava Taşımacılığı Endeksi'nin 6 Mart'a kadar olan haftada yüzde 3,5 arttığına işaret etti.

TAC, "Spot fiyatların düştüğü ve sözleşmelerin daha düşük seviyelerde yeniden görüşüldüğü uzun bir dönemin ardından, kaynaklar, Çin'in yeniden açılması ve yoğun yaz sezonunun yakında başlamasıyla birlikte piyasanın nihayet dibe ulaşmaya yakın olabileceğini öne sürüyor" dedi.

Veri sağlayıcı daha önce, Çin'deki üretim yavaş yavaş tekrar yükselirken spot oran ve hacim artışlarına ilişkin raporlar kaydetmişti.

Başka yerlerde, nakliye şirketi Flexport da talepte iyileşmeler kaydetti.

Nakliyeci, kuzey Çin'den gelen transpasifik doğuya giden talebin artmaya devam ederek kapasite sıkışıklığına yol açtığını söyledi.

'Katkıda bulunan ana faktör, e-ticaret talebindeki artıştır. Sonuç olarak, oranlar bu hafta arttı' dedi Flexport.

Şirket, Güney Çin'den arzın piyasada artan talep nedeniyle sıkışık olduğunu ve bunun da oranların bir önceki haftaya göre artmasına neden olduğunu söyledi.

Öte yandan, Tayvan, Kore ve Güneydoğu Asya'dan gelen talep zayıf seyrini sürdürdü.

Amerika'dan talep sabit kalırken, Avrupa'dan talep oranlardaki dalgalanmalarla arttı.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ULAŞIM HABERLERİ Haberleri

YUKARI YUKARI