Bugun...



PayPal, 2.000 kişiyi işten çıkarıyor

PayPal, maliyetleri düşüren en son büyük teknoloji şirketi haline gelirken yaklaşık 2.000 kişiyi veya çalışanlarının %7'sini çıkarıyor.

facebook-paylas
Tarih: 02-02-2023 09:07

 PayPal, 2.000 kişiyi işten çıkarıyor

Çevrimiçi ödeme şirketi, "zorlu makro-ekonomik ortam" ile karşı karşıya olduğu için karar vermek zorunda kaldığını söylüyor.

PayPal'ın duyurusu, yalnızca geçen ay teknoloji devleri tarafından gerçekleştirilen on binlerce işten çıkarmanın ardından geldi.

Bu yıl, Google'ın ana şirketi Alphabet, Amazon ve Microsoft büyük işten çıkarmalar duyurdu.

PayPal CEO'su Dan Schulman yaptığı açıklamada, "Dünyamız, müşterilerimiz ve rekabet ortamımız geliştikçe değişmeye devam etmeliyiz" dedi.

Yine Salı günü, sosyal medya platformu Snapchat'in ana şirketi Snap, Mart ayının sonuna kadar olan üç aylık gelirin %10'a kadar düşebileceği konusunda uyardı.

Şirket yatırımcılara, "Geçen yıl karşı karşıya kaldığımız ters rüzgarların ilk çeyrek boyunca devam etmesini beklediğimiz için, faaliyet ortamının zorlu olmaya devam edeceğini tahmin ediyoruz."

Duyurudan sonra Snap'in hisseleri New York'taki genişletilmiş ticarette neredeyse %15 düştü.

Büyük teknoloji şirketlerinin işten çıkarmalarının arkasında ne var?


Bu yılın başında Amazon, pandemi sırasında "belirsiz ekonomi" ve hızlı işe alım nedeniyle 18.000'den fazla kişiyi işten çıkarmayı planladığını duyurdu.

Ayrıca bu ay, Alphabet 12.000 kişiyi işten çıkaracağını söylerken, Microsoft 10.000 kadar çalışanın işini kaybedeceğini söyledi.

Geçen hafta, İsveçli müzik yayını devi Spotify, verimliliği artırma gereğini öne sürerek yaklaşık 10.000 çalışanının %6'sını işten çıkaracağını söyledi.

Teknoloji endüstrisindeki yavaşlamanın bir başka işareti, Salı günü ABD'li bilgisayar çipi üreticisi Advanced Micro Devices'ın (AMD) 2022'nin son üç ayında net gelirinde %98'lik bir düşüş bildirdi.

Şirket ayrıca, mevcut çeyrekte gelirinin %10 kadar düşmesini beklediğini söyledi.

Ancak rakamlar birçok yatırımcının beklediğinden daha iyi çıktı ve duyurunun ardından AMD'nin hisseleri yükseldi.

Çarşamba günü Asya'da, dünyanın en büyük ikinci bellek yongası üreticisi SK Hynix rekor düzeydeki en büyük üç aylık kaybını açıkladı.

Güney Koreli şirket, satışların %38 düşmesi nedeniyle 2022'nin son üç ayında beklenenden daha kötü 1,7 trilyon won (1,4 milyar dolar; 1,1 milyar sterlin) zarar bildirdi.

Firma, düşen bilgisayar çipi fiyatlarına işaret etti ve sektör genelindeki düşüşün önümüzdeki aylarda daha da kötüleşeceğini ve yıl içinde toparlanmasını beklediği konusunda uyararak rakip teknoloji devlerine katıldı.

Salı günü rakibi Samsung Electronics'in sekiz yılın en düşük üç aylık karını bildirmesinin ardından geldi.




Kaynak: bbc.com




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İLETİŞİM HABERLERİ Haberleri

YUKARI YUKARI