Bugun...



Rolls-Royce, 2022'de rekor satışlar gördü

Rolls-Royce, 2022'de rekor satışlar görüyor, zenginlerin harcamalarında yavaşlama yok

facebook-paylas
Tarih: 10-01-2023 10:49

Rolls-Royce, 2022'de rekor satışlar gördü

CEO Torsten Muller-Otvos'a göre Rolls-Royce, durgunluk korkularına rağmen 500.000 $'lık araçlarına olan talebin güçlü kalması nedeniyle 2022'de rekor sayıda otomobil sattı.

Muller-Otvos, CNBC'ye "Herhangi bir yavaşlama veya gerileme görmedik" dedi. "Olumsuz bir etki görmedik"

Rolls-Royce geçen yıl 6.021 otomobil teslim ederek 2021'e göre %8 artış gösterdi ve şirket ilk kez 6.000 sınırını geçti. BMW'nin sahibi olduğu İngiliz otomobil üreticisi, karını ve gelirini dağıtmıyor. Ancak şirket, büyük ölçüde Ismarlama olarak bilinen özelleştirme programı sayesinde bir Rolls-Royce'un ortalama fiyatının geçen yıl 534.000 $'a yükseldiğini söyledi.

Ismarlama komisyonlarla müşteriler, benzersiz boya renklerinden ipek işlemeli tavan döşemelerine, türünün tek örneği ahşap malzemelere ve kişiselleştirilmiş şampanya sandıklarına kadar her şeyle Rolls-Royce otomobillerini tasarlamaya ve özelleştirmeye yardımcı olabilir.

Şirket, ultra özelleştirilmiş 'Yüksek Ismarlama' araçlar için lider bölge olan Orta Doğu'daki VIP ve Ismarlama müşterilerine daha iyi hizmet vermek için Dubai'de yalnızca davetlilere özel bir Özel Ofis açtı ve önümüzdeki aylarda dünya çapında daha fazla Özel Ofis açılacağını söyledi. .

Yine de Muller-Otvos, ABD'nin 2022'de Rolls-Royce için genel olarak en büyük pazar olduğunu ve küresel satışlarının yaklaşık %35'ini oluşturduğunu söyledi. En büyük ikinci pazarı olan Çin, satışlarda hafif bir düşüş gördü, ancak yine de küresel satışların %25'ini aldı ve şirket için en güçlü ikinci yılını kaydetti. Muller-Otvos, Çin'in yeniden açılmasının ve ekonomik toparlanmanın Çin'i gelecekte en büyük pazarı haline getirmesine yardımcı olabileceğini söyledi.

"Bu pazarın bizim için oldukça çarpıcı bir iş olduğunu öngörüyorum" dedi. “Özellikle lüks segmentte büyüme modunda. Bir gün Çin'in bizim için dünyadaki en büyük bölge olduğunu görürsem şaşırmam."

Muller-Otvos, şirketin SUV'si Cullinan'ın 2022'de en çok satanı olduğunu ve küresel satışların yaklaşık yarısını oluşturduğunu söyledi. Hayalet modeli satışların %30'undan fazlasını oluştururken, Hayalet modeli yaklaşık %10'unu oluşturuyordu.

Bu arada otomobil üreticisinin 2022'deki en büyük lansmanı, Rolls-Royce'un ilk elektrikli aracı ve 2030'a kadar tamamen elektrikli olma planının başlangıcı olan Spectre oldu.

413.000 $ başlangıç fiyatıyla Spectre, geçen Ekim ayında resmen duyurulmadan önce ABD'li müşterilerden 300'den fazla ön sipariş gördü. Muller-Otvos, rakam vermeyi reddetmesine rağmen ABD siparişlerinin artmaya devam ettiğini söyledi.

"Kesinlikle 300'den çok daha fazla" dedi. "Sipariş defteri beklentilerimizi, hatta en yüksek beklentilerimizi bile aştı."

Muller-Otvos, Rolls-Royce'un herhangi bir potansiyel durgunluğa karşı şirketi yumuşatmaya yardımcı olacak büyük bir sipariş yığını olduğunu söyledi. Ön siparişler artık yaklaşık bir yıl sürüyor, bu da bugün bir Rolls-Royce satın alan herkesin, modele ve özelliklere bağlı olarak büyük olasılıkla 10 ay ile bir yıl arasında beklemesi gerekeceği anlamına geliyor.

2023 ile ilgili olarak Muller-Otvos, bu kadar erken tahminde bulunmanın zor olduğunu, ancak işaretlerin gücün devam ettiğini gösterdiğini söyledi.

“Durgunluk eğilimlerinden muaf olduğumuzu söylemiyorum. İşimizin etkilendiği yıllar gördük. Öyleyse bu yıl olmayan parmaklarımızı geçelim. 2023'te güçlü bir yıl daha geçireceğimiz konusunda temkinli bir şekilde iyimserim" dedi.




Kaynak: cnbc.com




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TAŞITLAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARA
YUKARI YUKARI