Bugun...



Yeni bir 'Ever Given' Vakası mı?

Denizcilik dünyası, Pazartesi günü bir Yunan dökme yük gemisi M/VGlory'nin Süveyş Kanalı'nın batı kıyısı yakınlarında birkaç saattir karaya oturmasıyla kısa bir süreliğine nefesini tuttu.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-01-2023 10:27:50 Tarih: 11-01-2023 10:19

Yeni bir  'Ever Given' Vakası mı?

Denizcilik dünyası, Pazartesi günü bir Yunan dökme yük gemisi M/VGlory'nin Süveyş Kanalı'nın batı kıyısı yakınlarında birkaç saat karaya oturmasıyla kısa bir süre nefesini tuttu.

Norveç gemi acentesi Leth'e göre, Ukrayna'dan Çin'e gittiğine inanılan 225 metrelik gemi, El-Qantara yakınlarında karaya oturduğu sırada 21 gemilik bir konvoyla güneye doğru gidiyordu. olay.

Tweet'te "M/V Glory, El-Qantara yakınlarında güneye giden bir konvoya katılırken karaya oturdu" yazıyordu. "Süveyş Kanalı İdaresi römorkörleri gemiyi yeniden yüzdürmeye çalışıyor."

Aynı hesap, geminin iki saat sonra yeniden yüzdürüldüğünü bildirdi.

Sigorta şirketlerinin söylediğine göre, Kanalı altı gün boyunca bloke eden ve denizcilik endüstrisi için milyarlarca dolar maliyet ve ABD kadar doğrudan kayıp yaratan Ever Given'in 2021'de karaya oturmasıyla paralellikler kurulması çok uzun sürmedi. Mısır'ın kendisi için günde 15 milyon dolar.

Ancak Pazartesi günkü olay oldukça farklıydı, Great Bitter Lake'in kuzeyindeki kanalın düz bir bölümünde ve Glory'nin neredeyse iki katı uzunluğundaki çok daha büyük 20.124 TEU'luk konteyner devinin mürettebatı ve pilotlarının kaybolduğu yerden yaklaşık 75 km uzakta meydana geldi. kum fırtınası sırasında şiddetli rüzgarlarda, geniş bir virajda gezinirken kontrol edin.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ULAŞIM HABERLERİ Haberleri

YUKARI YUKARI