Bugun...



Çin`den Gelen Heyet İETT`yi Ziyaret Etti


facebook-paylas
Tarih: 26-02-2014 23:56

Çin`den Gelen Heyet İETT`yi Ziyaret Etti


Çin`den Gelen Heyet İETT`yi Ziyaret Etti

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Anhui Eyaleti’den gelen 6 kişilik teknik heyet İETT`yi ziyaret ederek İstanbul`daki toplu ulaşım hizmetleri ve metrobüs hakkında bilgi aldı.
Çin`in en küçük eyaletlerinden olan Anhui`nin, Yan Ruzheng başkanlığındaki ulaştırma departmanı yetkilileri İETT`yi ziyaret ederek toplu ulaşım hizmetleri ve metrobüsle ilgili bilgi aldı. Heyet yetkililerini İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı ve İETT Genel Müdür Yardımcılarından Mümin Kahveci ağırladı. Heyete gerçekleştirilen sunumun ardından konuşan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İETT’nin İstanbul’da toplu ulaşım hizmeti verdiğini anımsatarak, Londra’dan sonra dünyanın ikinci metrosunun İstanbul’da olduğunu, toplu ulaşım ağının İstanbul’da her geçen gün geliştiğini, Asya ile Avrupa’nın denizin altından birbirine bağlandığını söyledi.
İstanbul’a ilk kez geldiklerini ifade eden Çinli yetkililer ise İstanbul’un güzelliklerine ve tarihi dokusuna hayran kaldıklarını, İETT’den edindikleri bilgi ve tecrübenin kendi şehirlerine büyük katkı sunacaklarını, karşılıklı işbirliğini geliştirmeyi düşündüklerini kaydettiler.
Görüşmenin sonunda ise İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Çinli yetkililere “Nostaljik Tramvay Rölyef Pano” ve İETT yayını olan “Bir Zamanlar İstanbul” isimli kitabı hediye etti.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI