Bugun...



Sağlıklı yaşam için, tarihi yarımadada pedal çevirdiler


facebook-paylas
Tarih: 02-03-2014 13:52

Sağlıklı yaşam için, tarihi yarımadada pedal çevirdiler


İSTANBUL (CİHAN)- Yeşilay Cemiyeti, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşamı teşvik etmek için İstanbul’un

İSTANBUL (CİHAN)- Yeşilay Cemiyeti, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşamı teşvik etmek için İstanbul’un tarihi
yarımadasında bisiklet turu düzenledi. Bisikletliler herkese spor yapmayı tavsiye etti.

1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında, İstanbul Tarihi Yarımada’da bir bisiklet turu düzenlendi. Yeşilay’ın geleneksel hale getirdiği bu tur ile bu yıl da bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşama dikkat çekildi. Tura 7’den 70’e her yaş grubundan vatandaşlar katıldı. Sirkeci Sepetçiler Kasrı’ndan hareket eden bisikletliler sırasıyla Gülhane Parkı, Sultanahmet, Topkapı Sarayı, Çatladıkapı, Samatya, Yedikule, Panaroma 1453 Tarih Müzesi, geçildikten sonra verilen molanın ardından sporcular Edirnekapı, Kariye Müzesi, Balat, Bulgar Kilisesi ve Eminönü’ne ulaştı. Bisiklet turuna katılanlar arasında yapılacak olan kurada ise 3 kişiye bisiklet hediye edilecek.

Yeşilay’ın yaş gününü kutladıklarını belirten Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, “Bu temiz havada sağlıklı yaşamı simgeleyen bisikletle tarihi yarım adada tarih ve kültür turu yapıyoruz. Hem bir hobi, hem de Yeşilay’ın yaş gününü kutluyoruz. Amacımız sağlıklı yaşam için dikkat çekmek. Bunun için de bisiklet önemli bir alternatif.” ifadelerini kullandı

7 yaşından beri bisiklet kullandığını dile getiren 79 yaşındaki Ömer Erdoğan, her gün 150-200 kilometre yol kat ettiğini kaydederek, “Cerrahpaşa-Tuzla, Tuzla-Garipçe Köyü arasında gidip, geliyorum. Hiç yorulmuyorum. Çünkü bisiklet insanı yormaz. Dinç kalmamı bisiklete binmeye borçluyum. Gençlere sigara ve içki içmemelerini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

4 yıldır bisiklete bindiğini ve eşiyle de bisiklete binerken tanıştığını söyleyen Fidan Özyürek, “Bisiklet benim için aşk ve vazgeçilmez bir tutku.” dedi. Sürücüleri biraz daha dikkatli davranmaları konusunda uyaran Özyürek şöyle konuştu: “Sürücüler motosiklet ve bisiklet sürücülerine pek dikkat etmiyorlar. Trafikte bizi sıkıştırıyorlar. Trafik de biz de varız. Herkes için yaşamayı seçip bağımlılıklardan uzak durmayı diliyoruz.”
CİHAN







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI