Bugun...



Hava Nakliyatını Kolaylaştırma Komitesi Ankara`da Toplandı


facebook-paylas
Tarih: 30-11-2013 00:04

Hava Nakliyatını Kolaylaştırma Komitesi Ankara`da Toplandı


Hava Nakliyatını Kolaylaştırma Komitesi Ankara`da Toplandı.

Hava Nakliyatını Kolaylaştırma Komitesi (HANKOK) 143. Toplantısı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Ankara’da yapıldı.


DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Celal Özuğur, SHGM Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici, DHMİ ve SHGM Genel Müdürlükleri Daire Başkanları, Havalimanlarının Başmüdürleri ve Mülki İdare Amirleri ile çok sayıda sektör temsilcisinin katıldığı toplantı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Nuri Demirağ toplantı salonunda yapıldı.


142. HANKOK Toplantı Raporu ile 143. HANKOK Toplantı Taslak Gündemi`nin Komite Üyelerince kabul edilmesiyle başlayan ilk oturumda, bir önceki toplantıda alınan kararların son durumu ve bugüne kadar geçen sürede Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yapılan çalışmalar ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Komite Başkanı Bilal Ekşi, uzun bir aradan sonra gerçekleştirilen HANKOK toplantısının hayırlı olması temennisinde bulundu. Toplantıda sektörün sorunlarını konuşup tartışacaklarını belirten Ekşi, “Eksikliklerimizi tüm sektör olarak görüp Türk Sivil Havacılığını daha iyi noktalara getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.


DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından devam eden iyileştirme çalışmaları ile istatistikler hakkında da genel bir sunumun yapıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Genel Müdürümüz Orhan Birdal, havalimanlarında son yıllarda gerçekleştirilen çalışmaları  değerlendirdi.  Atatürk Havalimanı’nda devam eden apron genişletme çalışmaları hakkında açıklamalar yapan Birdal, “Atatürk Havalimanı’nda şuan numaralı park yeri sayısı 98’dir. Askeri bölgenin Genel Müdürlüğümüze devrine binaen başlattığımız çalışmalar tüm hızıyla sürüyor ve bu çalışmalar ile mevcut uçak park alanına 43 uçaklık alan ilave edeceğiz. Mevcut park alanına % 45 oranında ilave park yeri eklemiş olacağız. Yeni yapılan de icing alanları ve ilave taksi giriş yolları ile Atatürk Havalimanı’nda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi. 


Toplantıda, katılımcıların önerileri doğrultusunda Güvenlik/Kolaylıklar, Terminal İşletmeciliği/Yer Hizmetleri, Kargo, Temsil ve Gözetim ve diğer konular başlığı altında gündeme alınan maddeler katılımcılar tarafından müzakere edildi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI