Bugun...



Başbakan Erdoğan Japonya`da


facebook-paylas
Tarih: 06-01-2014 00:05

Başbakan Erdoğan Japonya`da


Başbakan Erdoğan Japonya`da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan`ın da bulunduğu bir heyetle Japonya`ya gitti.
Erdoğan, Japonya, Singapur ve Malezya`ya gerçekleştireceği resmi ziyaretler kapsamında, THY`ye ait "Ankara" uçağıyla saat 20.40`ta Japonya`nın başkenti Tokyo`ya gitti.
Erdoğan`ı, Atatürk Havalimanı`ndan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve diğer yetkililer uğurladı. 
Başbakan Erdoğan, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ve Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak’ın davetine katılarak, beraberinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, işadamları ve basın mensuplarından oluşan bir heyetle, 5-11 Ocak 2014 tarihlerinde, sırasıyla Japonya, Singapur ve Malezya’ya resmi ziyaretler gerçekleştirecek.
Başbakanın, Japon mevkidaşı Abe ile Tokyo’da Salı günü gerçekleştireceği görüşmede, her iki ülkeyi ilgilendiren güncel bölgesel/uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.
Çarşamba günü TÜRKSAT 4A Uydusu’nun yapıldığı merkezi ziyaret edecek olan Erdoğan`ın, dünyanın ikinci büyük konteynır limanı olan Singapur Limanı’nda da incelemelerde bulunması da planlanıyor.
Başbakan Erdoğan`ın planlanan ziyaret programının tamamı aşağıda yer almaktadır:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japon mevkidaşı Abe ile Tokyo’da Salı günü gerçekleştireceği görüşmede, ikili ilişkilerin tüm veçheleriyle ele alınması, her iki ülkeyi ilgilendiren güncel bölgesel/uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması beklenmektedir.
Tokyo’da Nikkei Gazetesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek konferansta bir konuşma yapacak olan Erdoğan, Türk-Japon Üst Düzey Yöneticiler Forumu’na katılacaktır.
Çarşamba günü TÜRKSAT 4A Uydusu’nun yapıldığı merkezi ziyaret edecek olan Başbakan Erdoğan`ın, Tokyo’da Japonya Majesteleri Akihito tarafından da kabul edilmesi öngörülmektedir.
Japonya’dan sonra Singapur’a geçecek olan Erdoğan, Perşembe günü Singapur Cumhurbaşkanı Tony Tan Keng Yam tarafından kabul edilmesinin yanı sıra, Singapurlu mevkidaşı Lee Hsien Loong ile ikili ilişkiler ve uluslararası konular hakkında görüş teatisinde bulunacaktır.
Erdoğan`ın, dünyanın ikinci büyük konteynır limanı olan Singapur Limanı’nda da incelemelerde bulunması da planlanmaktadır.          
Ziyaret turunun son ayağında Malezya’yı ziyaret edecek olan Erdoğan, Cuma günü mevkidaşı Necip Tun Abdürrezzak’la ikili ilişkilerin yanısıra bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de ele alınacağı görüşmeler gerçekleştirecektir.
Erdoğan, Malezya Kralı Majesteleri Tuanku Abdülhalim Muazzam Şah tarafından da kabul edilecektir.
Türkiye-Malezya İş Forumu’na katılacak olan Erdoğan`ın,  Araştırma ve Dönüşüm Vakfı ile Rezzak Yönetim Okulu tarafından düzenlenecek konferansta bir konuşma yapması beklenmektedir.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI