Bugun...



GÖREVİNİ TAMAMLAYAN UZAY GEMİSİ OKYANUSA GÖMÜLDÜ


facebook-paylas
Tarih: 30-07-2013 21:21

GÖREVİNİ TAMAMLAYAN UZAY GEMİSİ OKYANUSA GÖMÜLDÜ


Uluslararası Uzay İstasyonu için yük kargosu görevini gören Progress M-18M, Pasifik okyanusundaki "uzay gemileri mezarlığında" yerini aldı.

Uluslararası Uzay İstasyonu`na (UUİ) malzeme götüren ve atıkların depolanması için kullanılan Progress M-18M uzay yük gemisi, görevinin tamamlanmasının ardından Pasifik okyanusundaki "uzay gemileri mezarlığında" yerini aldı.

Rusça Uçuş Kontrol Merkezi`nden yapılan açıklamada, bu yıl şubat ayında fırlatılan uzay yük gemisinin gece saatlerinde yapılan bir operasyonla UUİ`den ve dünya çevresindeki yörüngesinden ayrılarak Pasifik`te planlanan bölgeye düştüğü bildirildi.

Gemi parçalarının, Pasifik okyanusunun, Yeni Zelanda`nın başkenti Vellington`dan 4 bin kilometre uzaklıktaki bölgesine düştüğü belirtildi.

UUİ`da, Progress M-18M kargo gemisinin yerini 28 Temmuz`da Kazakistan`daki Baykonur uzay üstünden fırlatılacak Progress M-20M yük gemisi alacak.

Progress M uzay yük gemileri UUİ`de görev yapan astronotlara gerekli malzemelerin ulaştırılması ve atıkların toplanması vazifesini görüyor. Uluslararası Uzay İstasyonu`nda halihazırda Rus kozmonotlar Pavel Vinogradov, Aleksandr Misurkin, Fyodor Yurçixin, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi`nden (NASA) Chris Cassidy ve Karen Nyberg ile ESA`dan İtalyan astronot Luca Parmitano görev yapıyor.

www.kaptanhaber.com







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARA
YUKARI YUKARI