Bugun...



Römorkör Kazası


facebook-paylas
Tarih: 24-12-2013 00:13

Römorkör Kazası


Römorkör Kazası

İZMİR Karşıyaka`da bulunan Alaybey Askeri Tersane`de bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen Değirmendere römorkörü yan yattı.  Genelkurmay Başkanlığı kazada  10 personelin şehit olduğun açıkladı.
İzmir Karşıyaka Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İzmir tersanesinde bakımı yapılan Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait "Değirmendere" adlı römorkör, tamir edildikten sonra havuzdan denize indirilmek istendi. Bu sırada, römorkör Karşıyaka yönüne doğru yan yattı.  Yan yatan Değirmendere römorkörunun kurtarılması için Alsancak Limanı’ndan dev yüzer vinç de Alaybey Tersanesi’ne getirildi. Genelkurmay Başkanlığı yaşanan römorkor kazasında 10 personelin şehit olduğunu açıkladı.
Olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı`nın yaptığı açıklama şu şekilde:
"İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan TCG DEĞİRMENDERE Römorkörünün havuzda "Dalış" esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yan yatması sonucunda meydana gelen kazada 10 personelimiz hayatını kaybetmiş; 17 personelimiz yaralı olarak kurtarılmıştır. Yaralıların sağlık durumları iyi olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.
Olayla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmıştır.
Müessif olayda hayatını kaybeden şehit personelimize Allah`tan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileriz."
İzmir Valisi Mustafa Toprak da şu açıklamada bulundu:
"Bugün saat 12:50 civarında İzmir Karşıyaka Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İzmir tersanesinde onarımda bulunan Değirmendere römorkörünün tamir edildikten sonra havuzdan denize indirilmesi sırasında henüz belli olmayan bir sebepten dolayı yan dönmesi sonucunda bir kaza meydana gelmiştir. Kaza esnasında römorkör içerisinde 8 asker ve 2 işçi bulunmaktaydı. Bunlardan biri asker ve biri işçi olmak üzere iki kişi vefat etmiştir.  Halen römorkör içerisinde mahsur kalan yedisi asker ve biri işçi olmak üzere 8 kişinin kurtarılma çalışmaları tüm imkânlar kullanılarak devam ediyor. Kurtarma çalışmaları mahsur kalanlara ulaşılıncaya kadar sürecektir. Kurtarma çalışmalarına Kıyı Emniyetine bağlı Kıyı İşletmeleri Genel müdürlüğüne ait Barbaros 2 adlı vinç ve tüm ekipmanlarıyla devam ettiriliyor. Silahlı Kuvvetlerimizin, Aziz Milletimizin ve ailelerinin başısağolsun."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI