Bugun...



BTK`dan Duyuru


facebook-paylas
Tarih: 15-01-2014 00:08

BTK`dan Duyuru


BTK`dan Duyuru

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) İnternet Alan Adları Uyuşmazlık Çözüm Mekanizması konusunda 31 Ocak`ta bir toplantı yapılacağını duyurdu. Yapılan açıklamanın tamamı aşağıda yer almaktadır: 
"Uyuşmazlık Çözüm Hizmet Sağlayıcısı Adaylarına ve Hakem Adaylarına duyurulur:
Bilindiği gibi 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununun 35 inci maddesinde İnternet alan adlarının tahsisini yapacak kurum veya kuruluşun tespiti ile alan adı yönetimine ilişkin usul ve esasların Bakanlık tarafından belirleneceği hükmü yer almaktadır. Bu hüküm gereğince 7/11/ 2010 tarihli ve 27752 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren İnternet Alan Adları Yönetmeliği ile ".tr" ağ bilgi sisteminin kurulması için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu görevlendirilmiştir. Bu çerçevede Kurum ile TÜBİTAK-ULAKBİM arasında imzalanan Sözleşme hükümleri paralelinde TRABİS`in faaliyete geçebileceği ve ".tr" alan adlarına ilişkin işlemlerin yürütülebileceği bir bilişim altyapısı hazır hale getirilmiştir.
Ayrıca, internet alan adlarının detaylı bir biçimde düzenleyen İnternet Alan Adları Tebliği ve İnternet Alan Adları Uyuşmazlık Çözüm Mekanizması Tebliği 21/08/2013 tarihli ve 28742 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
Bu çerçevede önümüzdeki dönemde Uyuşmazlık Çözüm Hizmet Sağlayıcısı (UÇHS) olabilecek adaylarla ve hakem adaylarıyla UÇHS ve hakem olabilmek için gerekli şartlar,  internet alan adlarında uyuşmazlıkların çözümü gibi hususları içeren bir toplantı yapılması planlanmakta olup Kurumumuz ve potansiyel Uyuşmazlık Çözüm Hizmet Sağlayıcılarının ve potansiyel hakemlerin katılacağı, yer ve saati aşağıda verilen toplantıya katılım sağlamanız rica olunur.
Toplantı Yeri ve Saati:
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Yeşilırmak Sokak, No:16, Maltepe, ANKARA
Mehmet Altuner Toplantı Salonu
31/01/2014 Cuma Saat 15:00
LCV: 28/01/2014 abdulkadir.gul@btk.gov.tr"







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI